Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een natuurlijk proces waarbij de huid zijn elasticiteit en stevigheid verliest.

Iedere huid wordt op een gegeven moment ouder; leeftijd, genetica en leefstijl spelen een rol.

Oorzaken:

  • Blootstelling aan de zon (fotodamage)
  • Roken
  • Vervuiling
  • Ongezonde levensstijl

 

Wat helpt tegen huidveroudering?

Er zijn verschillende manieren om huidveroudering te vertragen en de huid gezond en jeugdig te houden.

  • Een goede huidverzorgingsroutine speelt een cruciale rol, inclusief het dagelijks gebruik van een hydraterende crème en een zonnebrandcrème met SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  • Daarnaast is een gezond dieet rijk aan antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en gezonde vetten essentieel voor de gezondheid van de huid. Het verminderen van stress en voldoende slaap zijn ook belangrijk, omdat ze bijdragen aan een gezonde huidconditie.
  • Voor meer gerichte aanpak kunnen behandelingen zoals retinoïden, antioxidanten serums, beehandeling zoals; bindweefselmassaage en micro-needling effectief zijn om de tekenen van huidveroudering te verminderen en de huidstructuur te verbeteren. Door een combinatie van deze benaderingen te gebruiken, kun je de natuurlijke verouderingsprocessen van de huid effectief tegengaan en een stralende huid behouden.

Behandelingen tegen huidveroudering

Bij AltijdMooi bieden we meerdere behandelingen aan die helpen tegen huidveroudering. Bijvoorbeeld de bindweefselmassage dat werkt voor op langere termijn.

Producten tegen acne 

Als je een behandeling tegen acne bij ons boekt krijg je uitgebreid uitleg over welke producten je beter wel en niet kunt gebruiken. Ook kun je bij ons hoogwaardige producten aanschaffen die speciaal zijn ontwikkeld om acne te bestrijden en de huid te verzorgen. 

Wist je dat......

"Wist je dat slapen op een zijden kussensloop niet alleen kan helpen om acne te verminderen, maar ook tegen huidveroudering kan werken? Zijde is zachter voor de huid dan katoen en veroorzaakt minder wrijving en irritatie tijdens het slapen.  Probeer het eens en merk zelf het verschil in je huid!"