Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up (p.m.u) brengen we pigment aan net onder het huidoppervlak. Dit gebeurt met een apparaat met kleine naaldjes. De naaldjes bewegen heel snel op en neer en laten steeds iets van het pigment achter in de huid. Dit prikken gebeurt in de bovenste laag van de huid. Het is dus vrij oppervlakkig , zodat het pigment te zijner tijd zal vervagen (na 1 tot 5 jaar afhankelijk van de reactie van je huid).

Schoonheidsspecialiste Ingeborg is al sinds 2015 gespecialiseerd in p.m.u. Ze doet regelmatig een masterclass om op de hoogte te blijven van de nieuwste p.m.u. technieken. 

GGD-goedgekeurd

Schoonheidssalon AltijdMooi is GGD-goedgekeurd: wij werken uiteraard hygiënisch en gebruiken voor iedere behandeling nieuwe, steriele naaldjes. Wij gaan alleen voor het allermooiste en natuurlijkste resultaat!

Permanente wenkbrauwen en eyeliner

P.m.u. wenkbrauwen

Wil je vol gevormde wenkbrauwen? Dan is de Powderbrow ideaal voor je. Ook als je weinig of geen haar hebt of als je niet tevreden bent over de vorm of dikte van je wenkbrauwen. 

P.m.u eyeliner

Altijd een strakke en perfecte eyeliner, zonder enige moeite! Wij bieden verschillende technieken aan zoals de infralash, classic of shadow eyeliner. 

Veelgestelde Vragen

Voor wie is de p.m.u.- behandeling geschikt?

 • Geschikt voor alle huidtypes

 • Wij werken alleen met de powderbrow techniek wat het meest natuurlijke effect heeft

 • Wakker worden met perfecte wenkbrauwen/eyeliner

 • Gaat gemiddeld 1,5 jaar mee

 • Geen beschadiging van de huid

 • Bijna geen roodheid of zwelling

Reserveren en annuleren

 • Voor een p.m.u.-behandeling reserveren wij veel tijd, daarom vragen wij een aanbetaling van 50%. Als je de behandeling tot 2 weken vantevoren afzegt krijg je jouw aanbetaling terug. Daarna vervalt de retourmogelijkheid voor de aanbetaling. 

Hygiƫne

Sinds 1 juni 2007 mag permanente make-up uitsluitend worden aangebracht door salons met een GGD-vergunning. Schoonheidssalon AltijdMooi beschikt over deze vergunning. Wij werken dus volgens strenge richtlijnen op het gebied van hygiëne, veiligheid, nazorg en voorlichting. Bekijk hier onze GGD-goedkeuring

Hoe ziet de behandeling eruit

Voor de behandeling

We beginnen de behandeling met een kennismaking. Wat zijn je verwachtingen en wensen? Wat vind je mooi en wat juist niet? We geven je advies op basis van je teint, gezichtsvorm en oogkleur. Jouw wensen staan hierbij uiteraard op de eerste plaats.

Vervolgens vul je een gezondheidsverklaring in: een vragenlijst die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen, omdat p.m.u. in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is.

Tijdens de behandeling

 

Een nieuwe p.m.u.-behandeling bestaat bij ons altijd uit twee of drie sessies. Bij de eerste behandeling bespreken we jouw wensen en bepalen we samen de best passende vorm en kleur van je permanente make up. Wij tekenen dit eerst voor en beginnen pas met pigmenteren wanneer het model volledig naar wens is. Vervolgens brengen we de kleurpigmenten in de bovenste laag van de huid aan, met ultrafijne naaldjes die razendsnel op en neer gaan.

 

Nabehandeling

 

Voor een mooi en blijvend resultaat is er altijd een nabehandeling nodig: je permanente make-up wordt dan geperfectioneerd, zodat je er nog langer van kunt genieten!

 

Belangrijke weetjes over p.m.u.

Permanente make-up is veilig en zelfs mensen met een allergische huid kunnen de behandeling ondergaan. Je hoeft ook niet dagenlang thuis te blijven na een behandeling. We geven je na de behandeling nazorginstructies mee.

Elk resultaat van een behandeling moet je zien als een wond en die wond heeft direct na de behandeling rust nodig. 5 dagen lang mag het behandelde deel niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden, voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces en van welk deel van je gezicht van p.m.u.voorzien is).

Doe dus nooit vlak vóór een zonvakantie een p.m.u-behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis (of operatie).

Voor wie is permanente make-up niet geschikt?

Er zijn situaties waarbij permanent make-up wordt afgeraden. In de volgende situaties is het belangrijk om eerst te overleggen met de arts voordat je een behandeling ondergaat:

 • diabetes
 • hemofilie
 • chronische huidziekte
 • contactallergie
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • op plaatsen waar plastische chirurgie of radiotherapie is ondergaan
 • op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op het lichaam voordoen

Denk je dat je een andere aandoening hebt waarbij zich mogelijk problemen kunnen voordoen tijdens de behandeling, of twijfel je, neem dan rustig contact op.