Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat vooral jongeren treft, maar ook volwassenen kunnen ermee te maken krijgen. Het ontstaat wanneer haarzakjes in de huid verstopt raken met talg en dode huidcellen, wat leidt tot ontstekingen en puistjes. De talgklieren produceren olie (talg) om de huid te smeren, maar bij overproductie kan dit samen met dode huidcellen poriën verstoppen. Dit kan resulteren in verschillende vormen van acne, zoals mee-eters, witte puntjes, puistjes en soms zelfs pijnlijke cysten of knobbels. Hormonale veranderingen, stress, slechte voeding en genetische factoren kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan van acne.

Wat helpt tegen acne?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om acne te behandelen en te verminderen. Het beginnen met een goede huidverzorgingsroutine is essentieel: reinig je gezicht twee keer per dag met een milde reiniger en vermijd het te hard schrobben van de huid. Gebruik producten die salicylzuur of benzoylperoxide bevatten, omdat deze ingrediënten effectief zijn tegen acne. Daarnaast kan een gezonde levensstijl met een gebalanceerd dieet, voldoende hydratatie en het vermijden van stress een positieve invloed hebben op je huid. Professionele behandelingen, zoals de Plasma Perfectie Behandeling met Cold Plasma technologie, kunnen ook effectief zijn bij hardnekkige acne. Het is belangrijk om te weten wat helpt tegen acne en om de juiste aanpak te kiezen die past bij jouw huidtype en situatie.

 

Behandelingen tegen acne

Bij AltijdMooi bieden we meerdere behandelingen aan die helpen tegen acne. Bijvoorbeeld de Acne behandeling met het Dr. Platon Cold Plasma-apparaat. Deze behandeling vernietigt de P. Acne bacterie en helpt om de huid in balans te brengen. 

Producten tegen acne 

Als je een behandeling tegen acne bij ons boekt krijg je uitgebreid uitleg over welke producten je beter wel en niet kunt gebruiken. Ook kun je bij ons hoogwaardige producten aanschaffen die speciaal zijn ontwikkeld om acne te bestrijden en de huid te verzorgen. 

Wist je dat......

...het slapen op een zijden kussensloop kan helpen om acne te verminderen? Zijde is zachter voor de huid dan katoen en veroorzaakt minder wrijving en irritatie tijdens het slapen. Bovendien absorbeert zijde minder vocht en oliën, waardoor je huid schoner blijft en minder kans heeft om verstopt te raken. Het kussen werkt ook nog tegen huidveroudering! Probeer het eens en merk het verschil in je huid!