Alle huidtypes  - Ook zeer geschikt voor heren

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een behandeling die de diepere huidlaag stimuleert, waardoor je huid verstevigt en een stralende teint krijgt. Het geeft  je huid een natuurlijke boost. Bindweefsel fungeert als het 'cement' dat je lichaam stevig en veerkrachtig houdt. Dit zachte, rekbare weefsel bestaat uit cellen, vezels, hyaluronzuur en water. Bindweefsel wordt aangemaakt doordat er rek op staat en verdwijnt weer door beweging van spieren. Gebeurt dit te weinig, dan blijven er restjes achter die 'aankoeken' (verkleven). Dat zorgt voor stijfheid en verklevingen in de huid en dat is wat we kunnen oplossen met bindweefselmassage.

Wanneer is bindweefselmassage goed?

Een bindweefselmassage is niet zomaar een massage. Bij bindweefselmassage wordt de huid echt aan het werk gezet. De massage richt zich op het verbeteren van de huidconditie. Het focust dan ook niet op ontspanning, maar juist op huidverbetering in de vorm van huidverjonging- en versteviging. Wil je af van lichte rimpels of kraaienpootjes ? Dan is deze behandeling echt iets voor jou. Ook als je last hebt van een doffe huid of onderhuidse verklevingen, zal je veel baat hebben bij bindweefselmassage.

Bindweefselmassage foto's (kuur) voor en na

Bindweefselmassage in kuurvorm

Om de beste resultaten te behalen, raden we aan om een kuur van 6 behandelingen te volgen. Profiteer ook van onze speciale aanbieding: kies voor de 9+1 gratis behandelingen. Na elke sessie zal je huid merkbaar steviger en veerkrachtiger aanvoelen.

Tip: wil je eerst eens kennismaken met een bindweefselmassage? Dan raden we de huidverjongende behandeling of de luxe behandeling aan.

 

Behandeling Minuten Prijs
Bindweefselmassage kuur 6 keer Per behandeling 30 minuten €390
Bindweefselmassage kuur 9 + 1 behandeling* Per behandeling 30 minuten van €650 voor €585
Huidverjongende behandeling Bindweefselmassage van 10 minuten zit verwerkt in deze behandeling €85
Luxe behandeling Bindweefselmassage van 10 minuten zit verwerkt in deze behandeling €150

*Wanneer je online een bindweefselkuur inplant, vragen wij een aanbetaling van 50%. De eerste behandeling plan je zelf in tijdens het boeken. De overige 5 of 9 bindweefselbehandelingen worden later in de salon of telefonisch ingepland. Geef je voorkeur aan bij de opmerkingen tijdens het boeken

Hoe ziet de bindweefselmassage behandeling eruit?

We passen de bindweeselmassage techniek in de huidverjongende of luxe behandeling toe. Wanneer je voor een bindweefselkuur komt adviseren wij om met een gereinigde huid naar de salon te komen, zodat wij direct kunnen beginnen.

Voordelen van bindweefselmassage

Dat bindweefselmassage veel voordelen heeft bij huidproblemen zoals huidveroudering, littekens na acne en pigmentvlekken is bekend. Het grootste voordeel is het krijgen én behouden van een gezond uitziende huid.

Dit doet bindweefselmassage: 

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulering van de huiddoorbloeding
 • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Opnameverbetering van werkstoffen
 • Bevordering van de celdeling
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid er wat rood uit zien en warm aanvoelen. Dit huidbeeld kan per persoon verschillend zijn en trekt vaak binnen een paar uur weg. In sommige gevallen zijn er wat kleine blauwe plekjes op de huid te zien na de behandeling.

Is de bindweefselmassage pijnlijk?

De huid kan op sommige plaatsen gevoelig tot pijnlijk zijn. Het is de bedoeling dat door de behandeling de spanning van de huid afneemt en losser gaat aanvoelen. Na 2-3 behandelingen is het bindweefsel al losser en wordt het daarna minder pijnlijk. 

Voor wie is de bindweefselmassage niet geschikt?

In sommige gevallen raden we bindweefselmassage niet aan: 

 • Bloedziekte
 • Hemofilie
 • Bloeddrukproblemen
 • Gebruik van corticosteroïden/prednison
 • Zwangerschap
 • Het gebruik van bloedverdunners

Wist je dat....

Wist je dat bindweefselmassage oorspronkelijk werd ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeute Elisabeth Dicke in de jaren 1930? Ze ontdekte de techniek toen ze zichzelf behandelde voor een ernstige doorbloedingstoornis in haar been. Het probleem was zo ernstig dat men dacht dat amputatie de enige oplossing was. Dankzij haar innovatieve massagetechniek verbeterde haar bloedsomloop drastisch, waardoor amputatie werd voorkomen. Deze doorbraak legde de basis voor de bindweefselmassage zoals we die vandaag de dag kennen!

Afspraak maken


Boek jouw afspraak online op een moment dat jou uitkomt.

 *om no-shows te voorkomen vragen we een aanbetaling