Wat is pigmentatie

Pigmentatie verwijst naar veranderingen in de huidskleur die worden veroorzaakt door een overproductie of onregelmatige verdeling van melanine, het pigment dat onze huid kleur geeft. Mensen van alle leeftijden en huidtypes kunnen last hebben van pigmentatieproblemen, zoals ouderdomsvlekken, sproeten, melasma of post-inflammatoire hyperpigmentatie. Deze verkleuringen kunnen optreden door blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, genetica, huidletsel of medicatie.

Dit mooie resultaat is bereikt me eent micro-needling kuur

Wat helpt tegen pigmentatie?

 

Er zijn verschillende strategieën om pigmentatie te verminderen en een egale huidskleur te bevorderen:

  • Dagelijks gebruik van een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om verdere schade door UV-stralen te voorkomen.
  • Een goede huidverzorgingsroutine met producten die ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide en retinoïden bevatten, kan helpen om de huidteint te verbeteren en donkere vlekken te verminderen.
  • Behandelingen zoals green sea peeling, Micro-needling zijn effectief om overtollig pigment te verwijderen en de huidtextuur te verfijnen.
  • Met consistente zorg en de juiste behandelingen kunnen pigmentatieproblemen worden verminderd, waardoor de huid er stralender en gelijkmatiger uitziet.

 

 

 

Behandelingen tegen acne

Bij AltijdMooi bieden we meerdere behandelingen aan die helpen tegen acne. Bijvoorbeeld de Acne behandeling met het Dr. Platon Cold Plasma-apparaat. Deze behandeling vernietigt de P. Acne bacterie en helpt om de huid in balans te brengen. 

Producten tegen pigmentatie

Als je een behandeling tegen pigmentatie bij ons boekt krijg je uitgebreid uitleg over welke producten je beter wel en niet kunt gebruiken. Ook kun je bij ons hoogwaardige producten aanschaffen die speciaal zijn ontwikkeld om pigment te bestrijden en de huid te verzorgen. 

Wist je dat......

...het slapen op een zijden kussensloop kan helpen om acne te verminderen? Zijde is zachter voor de huid dan katoen en veroorzaakt minder wrijving en irritatie tijdens het slapen. Bovendien absorbeert zijde minder vocht en oliën, waardoor je huid schoner blijft en minder kans heeft om verstopt te raken. Het kussen werkt ook nog tegen huidveroudering! Probeer het eens en merk het verschil in je huid!