Wat is een droge huid?

Een droge huid is een veelvoorkomend huidprobleem dat iedereen kan treffen, ongeacht leeftijd of geslacht. Het ontstaat wanneer de huid niet genoeg natuurlijke oliën produceert of te veel vocht verliest, waardoor de huidbarrière wordt aangetast. Dit kan leiden tot een ruwe, schilferige en soms jeukende huid. Veelvoorkomende oorzaken van een droge huid zijn koude of droge weersomstandigheden, heet water, agressieve schoonheidsproducten, en zelfs bepaalde medische aandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Droge huid kan zich manifesteren als rode, geïrriteerde plekken, vaak met een trekkerig gevoel, vooral na het wassen van het gezicht of douchen.

 

 

Wat helpt tegen een droge huid?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een droge huid te behandelen en te verzachten. Begin met een milde, hydraterende reiniger die de natuurlijke oliën van je huid niet wegneemt. Breng direct na het reinigen of douchen een rijke vochtherstellende crème aan om het vocht in de huid in balans te brengen. Vermijd hete douches en baden; gebruik in plaats daarvan lauw water en beperk de tijd die je in het water doorbrengt. Drink voldoende water om je huid van binnenuit gehydrateerd te houden en gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in je huis te verhogen. Daarnaast kunnen professionele behandelingen zoals de Plasma Perfectie Behandeling helpen de huidbarrière te versterken en de vochtbalans te herstellen. Het is belangrijk om te weten wat helpt tegen een droge huid en de juiste aanpak te kiezen die past bij jouw huidtype en omstandigheden.

 

Behandelingen tegen een droge huid

Bij AltijdMooi bieden we meerdere behandelingen aan die helpen tegen een droge huid Bijvoorbeeld de plasma perfection behandeling met het Dr. Platon Cold Plasma-apparaat. Deze behandeling  helpt om de huid in balans te brengen. 

Producten tegen een droge huid

Als je een behandeling tegen acne bij ons boekt krijg je uitgebreid uitleg over welke producten je beter wel en niet kunt gebruiken. Ook kun je bij ons hoogwaardige producten aanschaffen die speciaal zijn ontwikkeld om acne te bestrijden en de huid te verzorgen. 

Wist je dat......

...het slapen op een zijden kussensloop kan helpen om acne te verminderen? Zijde is zachter voor de huid dan katoen en veroorzaakt minder wrijving en irritatie tijdens het slapen. Bovendien absorbeert zijde minder vocht en oliën, waardoor je huid schoner blijft en minder kans heeft om verstopt te raken. Het kussen werkt ook nog tegen huidveroudering! Probeer het eens en merk het verschil in je huid!

LEES verder

Misschien vind je het ook leuk om verder te lezen over huidproblemen:

Acne> Pigmentatie> Huidveroudering>