Alles over oogcrème!

Oogcrème, zoveel soorten, zoveel merken, maar heb je het wel nodig? En hoe breng je een oogcrème eigenlijk goed aan? In dit blog leer je alles over oogcrèmes!

Wanneer begin je met een oogcrème?
Je begint met een oogcrème v
anaf het moment dat je mascara gaat gebruiken. Waarom? Als het goed is reinig je iedere avond je oogleden, maar hierdoor maak je de huid ook iedere keer dunner. Het eerste dat je aan huidveroudering gaat zien, zal rond je ogen zijn. Daarom begin je al snel met een goede oogcrème.

Wat is het verschil tussen een oogcrème of ooggel?
Een oogcrème bevat meer vetstofjes. Heb jij een wat drogere huid? Dan sluit waarschijnlijk deze textuur meer aan bij wat jouw huid nodig heeft. Een ooggel is juist wat luchtiger en trekt heel snel in. Ooggel is een perfecte basis voor je oogmake-up. Breng een oogcrème of -gel nooit precies onder je wimperrand of het bewegende ooglid aan. De crème of gel kan dan in je ogen kruipen en daar gaan irriteren.


Hoe breng je je oogcrème het beste aan?

  1. Verdeel allereerst je oogcrème of -gel (hoeveelheid ter grootte van één speldenknopje) op je ringvinger. Deze vinger geeft de minste druk op je kwetsbare huid.  
  2. Maak vervolgens licht kloppende bewegingen van binnen naar buiten, op het harde gedeelte. Zo zorg je ervoor dat de werkzame stoffen uit de crème of gel goed verdeeld worden en dat de afvalstoffen uit je huid worden afgevoerd.

Benieuwd wat jouw huid nodig heeft? Neem dan eens vrijblijvend contact op met schoonheidssalon AltijdMooi voor bijvoorbeeld een complete behandeling inclusief huidanalyse.