De 5 ultieme tips voor een stralende huid!

Elke vrouw wil een frisse, stralende huid, maar helaas krijg je dat niet altijd zelf voor elkaar. Misschien weet je niet waar je moet beginnen of weet je niet wat je huid nodig heeft. De conditie van je huid wordt voor 35% bepaald door je genen, maar dat betekent dat je voor 65% zelf invloed hebt op jouw huid. Daarom zetten wij de 5 ultieme tips voor een stralende huid voor je op een rij!

Tip 1: uit de zon!

Met stip op 1: blijf uit de zon! De zon droogt je huid uit, zorgt voor pigmentvlekken en is erg schadelijk voor je kwetsbare huid. Dit geldt voor de natuurlijke zon, maar ook voor de zonnebank en zelfs wanneer je je goed insmeert. 

Tip 2: vocht!

Vocht is heel belangrijk voor je huid. Drink daarom genoeg water op een dag, maar zorg er daarnaast voor dat je huid niet uitdroogt. Reinig je gezicht goed en herstel de vochtbalans daarna door een lotion te gebruiken. Voeg nog een goede crème toe aan je beauty-ritueel en je huid ziet er al stukken beter uit!

Tip 3: goede reiniging


Een goede gezichtsreiniging is echt het halve werk als je een stralende huid wilt. Allereerst is het belangrijk dat je je huid ’s ochtends én ’s avonds reinigt. ’s Ochtends is je huid door zweet en vuil van je kussensloop niet echt fris meer, en ’s avonds is het belangrijk dat je make-up en vuil van de dag verwijdert. Alleen water is niet voldoende: gebruik een make-up reiniger demaquilant en een reinigingsgel én lotion om de laatste restjes vuil te verwijderen.

Tip 4: peelen, niet scrubben


Wil je dode huidcellen verwijderen en zo je huid minder dof maken? Gebruik dan een peeling in plaats van een scrub! Een scrub bevat gemalen korrels, bijvoorbeeld van abrikoos- of olijfpit, en deze korrels maken kleine krasjes en beschadigingen en zorgen voor een extreme verdunning van je huid. Het gevolg? Couperose en een dunne, gevoelige huid. Een peeling verwijdert ook dode huidcellen, maar zonder korrel. Hierdoor beschadigt een peeling je huid niet en is deze niet zo agressief. Of kom eens langs in onze schoonheidssalon voor een intensievere peeling namelijk de fruitzuurpeeling!

Tip 5: mooie, natuurlijke make-up!


Met goede, natuurlijke producten zie je er altijd stralend uit, en dit geldt voor make-up meer dan je zou denken. Kies bijvoorbeeld voor minerale make-up zoals die van
BeMineral en zorg in ieder geval altijd voor make-up die olievrij is. Zo raken je poriën niet verstopt en blijft je huid langer fris en stralend.


Benieuwd wat jouw huid nodig heeft? Neem dan eens vrijblijvend
contact op met schoonheidssalon AltijdMooi voor bijvoorbeeld een complete behandeling inclusief huidanalyse.